Ansamblul Folcloric Doinita a fost selectat sa reprezinte Romania la 2 festivaluri internationale de folclor in Mexic, in Cordoba Veracruz si Zacatecas, in perioada 21 iulie – 8 august 2019.

Turneul nostru a inceput cu un zbor Bucuresti – Toronto, unde am avut si o escala de 9 ore, de care am decis sa profitam din plin. Asigurandu-ne ca avem vize valabile, am facut o scurta, dar placute vizita a orasului Toronto – Canada.

Ajunsi in Mexic, am avut parte de o primire placuta din partea organizatorilor, care ne-au asteptat cu un minibus la aeroport si cu care ne-au dus pana in Cordoba, la primul festival. De asemenea, o saptamana mai tarziu, transferul catre cel de-al doilea festival a fost asigurat tot de catre organizatori, din Cordoba in Zacatecas. Pe intreaga perioada a celui de-al doilea festival, am avut 2 agenti de securitate care au insotit grupul, pentru asigurarea sigurantei ansamblului.

Din punct de vedere artistic, publicul Mexican a fost o incantare pentru noi. Interesati de folclorul romanesc, au avut numai cuvinte apreciative, ropote de aplauze si parade cu mai multi spectacori decat am avut vreodata, la orice alt festival. De asemenea, am apreciat dimensiunea festivalului din Zacatecas, la care au participat ansambluri folclorice din Columbia, Canada, Peru, Venezuela, Ecuador, Nicaragua, Polonia si Chile.

La intoarcere, am avut parte de vizita celebrelor piramide de la Teotihuacan, precum si o scurta vizita a capitalei, Mexico City, in care am stat pentru 6 ore inainte sa mergem spre aeroport.

Video-ul calatoriei noastre:

Mai jos, cateva imagini si un filmulet cu experienta noastra in Mexic: